Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Γιάννη και Σωτήρη Ντάνου στο Sport24: "Θέλουμε τον Διαμαντίδη"


Οι Γιάννης και Σωτήρης Ντάνος μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψαν πως θα θέλανε κάποια στιγμή να δούνε να αγωνίζεται στην αγαπημένη τους Σόλνα Βίκινγκς τον αρχηγό του αγαπημένου τους Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη (pics)
undefined

Οι Γιάννης και Σωτήρης Ντάνος μπορεί να γεννήθηκαν στην Στοκχόλμη αλλά η καταγωγή τους κρατάει από την Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων, το αγαπημένο τους άθλημα το μπάσκετ και αγαπημένη τους ομάδα ο Παναθηναϊκός για αυτό και κάποια στιγμή θα θέλανε να δούνε να αγωνίζεται με την φανέλα της Σόλνα Βίκινγκς τον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Τα δύο αδέρφια μίλησαν στο Sport24.gr για την μεγάλη τρέλα τους για το μπάσκετ, το πώς μέσω της εύρεσης χορηγών καταφέρνουν να έχουνε δώσει στην Σόλνα Βίκινγκς ελληνικό χρώμα τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο τμήμα της.


Με την δική τους προσπάθεια και συμβολή τεχνικός της ανδρικής ομάδας είναι ο Άρης Λυκογιάννης και παίκτης της ο Σταύρος Τουντζιαράκης ενώ της γυναικείας ο Κώστας Κεραμιδάς και παίκτριές της τις Βίκυ Βολωνάκη και Άννα Σπυριδοπούλου.
Η παρουσία των Γιάννη και Σωτήρη Ντάνου στην Στοκχόλμη έχει σαν πέτρα του σκανδάλου τον παππού τους που το 1969 άφησε πίσω του την Ελλάδα και την Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων όπου τα δύο αδέρφια, γεννημένα το 1978 και 1982 αλλά και η αδερφή τους Ελένη το 1979, επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι για διακοπές.
undefined
 
Στο υπόλοιπο διάστημα φροντίζουνε παράλληλα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις να ζούνε και να αναπνέουνε για την αγαπημένη τους Σόλνα Βίκινγκς χωρίς να αμελούνε να παρακολουθούνε και το τι κάνει ο αγαπημένος τους – κατά κύριο λόγο μπασκετικός - Παναθηναϊκός. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το 2007 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στο Final Four της Euroleague όπου και πανηγύρισαν την κατάκτησή της.
Η αγάπη τους πάντως για το μπάσκετ ξεκινάει πολύ πιο πριν από το 2006 όταν ο Γιάννης Δάνος και τα 2007 όταν ο Σωτήρης Ντάνος ενεπλάκησαν με την Σόλνα Βίκινγκς ως φυσιοθεραπευτές της πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα στις γυναίκες το 2006 και σε άντρες και γυναίκες το 2008.
"Αγαπήσαμε το μπάσκετ από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη όταν αγωνίζονταν στον Άρη και την Εθνική Ελλάδος", μας λέει ο Γιάννης Ντάνος και προσθέτει: "Αν και παιδιά είχαμε πάει και είχαμε παρακολουθήσει τον Άρη να αγωνίζεται με την Σεντερτέλιε όπως φυσικά και το 2003 είχαμε ζήσει από κοντά την παρουσία της Εθνική ομάδας στο Ευρωμπάσκετ που είχε γίνει στην Σουηδία".
Κι όσο για τις πρώτες τους ποδοσφαιρικές εμπειρίες τόνισε: "Ήταν όταν είχε αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με την Γκέτεμποργκ. Έτσι είχαμε παρακολουθήσει μαζί με τον Σωτήρη από κοντά την αγαπημένη μας ομάδα», για να παραδεχθεί: «Εγώ μάλιστα είμαι πιο φανατικός από τον αδερφό μου.
Για αυτό και όποτε μπορούμε λόγω των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων πηγαίνουμε και τον παρακολουθούμε από κοντά. Όπως είχαμε κάνει και στο Final Four της Euroleague που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα το 2007 και κοιτάμε κάθε χρόνο να παρακολουθούμε από κοντά κάποιο παιχνίδι της Euroleague".
Όπως παραδέχθηκε ο Σωτήρης Ντάνος ο συνδετικός τους κρίκος των δύο αδερφών με τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει: "Με τον φυσιοθεραπευτή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τον Βασίλη Οικονομίδη που είναι ο καλύτερός μας φίλος. Και εμένα και του αδερφού μου", για να σταθεί στην πρώτη του επαγγελματική μπασκετική επαφή πριν από το καλοκαίρι.
 
"Η πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το μπάσκετ ήταν με τον Κώστα Φλεβαράκη όταν είχε δουλέψει στην Εθνική Σουηδίας. Ακολούθως το καλοκαίρι είπαμε με τον αδερφό μου να επιδιώξουμε μέσω της εύρεσης χορηγών να φέρουμε στην Σόλνα Βίκινγκς και στους άνδρες και στις γυναίκες από έναν Έλληνα προπονητή. Όπως και έγινε.
Τον Άρη Λυκογιάννη στους άνδρες και τον Κώστα Κεραμιδά στις γυναίκες και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για αυτό και επιθυμούμε να παραμείνουνε και του χρόνου. Ακολούθως ήρθε και η απόκτηση παικτών και παικτριών για το ρόστερ και των δύο ομάδων. Του Σταύρου Τουντζιαράκη και της Βίκυς Βολωνάκη σε πρώτη φάση και πριν από μερικές μέρες θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το γυναικείο τμήμα μας και Άννας Σπυριδοπούλου. Σε μία ομάδα όπου πρόεδρός της είναι ο Γιαν Μάρκλουντ".
Κι όσο για αυτή τους την προσπάθεια; "Στόχος μας είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Να κατακτήσουμε και πάλι τίτλους και να κάνουμε το παν ώστε οι ομάδες μας να μπορέσουνε να παίξουνε και σε κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό. Για αυτό και αν φθάσουμε με το καλό στα play off δεν αποκλείεται να επιδιώξουμε να κάνουμε και μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης. Και πάλι όμως μέσω κάποιου χορηγού", ενώ δεν δίστασε να πει: "Γιατί όχι να μην μπορέσουμε να φέρουμε κι άλλους παίκτες ή παίκτριες αφού δεν υπάρχει περιορισμός".
Ποιος όμως είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος των δύο αδερφών για την Σόλνα Βίκινγκς; Η απάντηση ήταν η ίδια με τους Σωτήρη και Γιάννη Ντάνο να υπογραμμίζουνε χωρίς δεύτερη σκέψη: "Τον παίκτη που θα θέλαμε κάποια στιγμή να φέρουμε στην Σόλνα Βίκινγκς από τον Παναθηναϊκό αν βέβαια μπορούσαμε να τον ικανοποιούσαμε οικονομικά είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο παίκτη αλλά και πολύ καλό χαρακτήρα όπως έχει τύχει να τον γνωρίσουμε από κοντά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι έχουμε και μία μεγάλη φωτογραφία του".
Ο Σωτήρης Ντάνος αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί στα παιχνίδια της Σόλνα Βίκινγκς την φετινή χρονιά με την παρουσία των Λυκογιάννη και Τουντζιαράκη στην ανδρική αλλά και των Κεραμιδά, Βολωνάκη και Σπυριδοπούλου. "Φροντίζουμε στα εντός έδρας παιχνίδια μας να βάζουμε με τον DJ μας ελληνικά τραγούδια και συγκεκριμένα συρτάκι θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους κάνουμε να έρχονται πιο κοντά στην Ελλάδα άσχετα αν βρίσκονται στην Σουηδία. Κάτι που βλέπουμε πως αρέσει και στον κόσμο μας που είναι περισσότερος από πέρσι".
undefined
 
Τα δύο αδέρφια Γιάννης και Σωτήρης Ντάνος εκτός της μεγάλης φωτογραφίας του Δημήτρη Διαμαντίδη που κοσμεί το φυσιοθεραπευτήριό τους έχουνε και μία του διεθνή Γάλλου επιθετικού Τιερί Ανρί. Ακόμη ο Γιάννης Ντάνος και δύο μεγάλα μαγαζιά στην Στοκχόλμη με το ένα να είναι να είναι ένα Café Bar Bistro σε μία περιοχή την οποία διασχίζουνε 7.000.000 κόσμου τον μήνα. Κι όσο για τον Σωτήρη Ντάνο είχε την ευκαιρία να δουλέψει με Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ το 2010 που στην συνέχεια κέρδισε το Open της Στοκχόλμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου