Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

110 ευρώ για σήμα... καμπάνα.. Οι οικισμοί της Ηπείρου που εντάσσονται στο πρόγραμμα

Τέλος στις τηλεοπτικές γκρίζες ζώνες φιλοδοξεί να βάλει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την πρόσβαση μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ανοίγει ο δρόμος για ….σήμα καμπάνα και για τους κατοίκους εκατοντάδων οικισμών που μέχρι τώρα βλέπουν μόνο... μαύρο! Η ψηφιακή εποχή δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Ήπειρο, αφήνοντας κυριολεκτικά χωρίς τηλεόραση τους κατοίκους δεκάδων χωριών.
Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες ενώ πολλές ήταν και οι παρεμβάσεις από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσπάθησαν πολιτικά να πιέσουν ώστε να βρεθεί λύση.
Και αυτή φαίνεται ότι έρχεται μέσα από το Νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με σκοπό 411 χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προιόν.
Το Υπουργείο αποφάσισε την χορήγηση του ποσού των εκατόν δέκα ευρώ σε κάθε πιστοποιημένο δικαιούχο νοικοκυριό το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώσει μόνο μία φορά στον πάροχο της επιλογής του.
Στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλους τους οικισμούς, οι κάτοικοι των οποίων θα τύχουν της συγκεκριμένης επιδότησης.
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα Αγίου Δημητρίου: Αβγό, Αγία Παρασκευή, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Χριστόφορος, Άνω Μουσιωτίτσα, Βουλιάστα, Εισόδια Θεοτόκου, Θεριακήσι, Καννέτα, Κάτω Μουσιωτίτσα, Κοπάνη, Κουλουραίικα, Λαγκιώτισσα, Μελιά, Μεσούρα, Μολυβαδιά, Μυροδάφνη, Πέρδικα, Πεστά, Ποταμιά, Προφήτης Ηλίας, Ράχη, Σκλίβανη, Σταυρός, Χάνι Τερόβου, Χώρα.
Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου: Βαδίστρα, Βαργιάδες, Έλαφος, Κολλαίικα, Σερζιανά, Συκιές.
Δημοτική Ενότητα Σελλών: Κακόλακκος, Κάτω Λίππα, Πλατάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου