Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ολυμπιακή Φλόγα: Με φόντο τη λίμνη, το Κάστρο και το... Λούνα Πάρκ


Επί ποδός... υποδοχής και όχι πολέμου βρίσκονται οι αρμόδιοι του Δήμου Ιωαννιτών, για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας που φτάνει στα Γιάννινα το βράδυ του Σαββάτου, όπου και θα διανυκτερεύσει.
Οι συσκέψεις των στελεχών του Δήμου Ιωαννιτών είναι συνεχείς, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, και μία από αυτές πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Το πρόγραμμα της υποδοχής και γενικότερα της εκδήλωσης έχει ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες οι οποίες ίσως ανακοινωθούν σήμερα.
Το σημαντικότερο πάντως πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ιωαννιτών και η οργανωτική επιτροπή της υποδοχής είχε να κάνει με την κατάσταση στην Πλατεία Μαβίλη, όπου θα ανάψει ο βωμός της Ολυμπιακής Φλόγας και θα διανυκτερεύσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος της Πλατείας κρίθηκε ότι δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλείας που είναι αυστηρότατες, λόγω της γειτνίασης του χώρου με ένα παιδικό λούνα πάρκ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ολυμπιακή Φλόγα συνοδεύεται από την Αρχαία Ολυμπία και μέχρι το Λονδίνο από κλιμάκιο της Scotland Yard, που καθορίζει τα απαιτούμενα στάνταρτς ασφαλείας. Έτσι, στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί να βρεθεί έτσι ώστε και οι κανόνες ασφαλείας να πληρούνται αλλά και η αισθητική του χώρου να είναι η πρέπουσα, αφού οι εικόνες αυτές θα ταξιδέψουν τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της και δύο ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και είναι ευνόητο, ότι οποιαδήποτε εικόνα θα μπορούσε να δημιουργήσει αισθητικό έστω πρόβλημα, θα πρέπει να αποφευχθεί.
Η λύση τελικά βρέθηκε και από σήμερα θα ξεκινήσουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.

Το πρόγραμμα
Η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Δωδώνης στις 20.57 όπου και θα την παραλάβει ο πρώτος δρομέας.
Μέχρι την Πλατεία Μαβίλη, η Φλόγα θα μεταφερθεί από έξι δρομείς με τον τελευταίο να ανάβει το βωμό στις 21.15.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Μ. Βρετανίας και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και εκπροσώπου της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», καθώς και εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Το πρωί της Κυριακής η Φλόγα θα αναχωρήσει στις 09.30 και τρεις λαμπαδηδρόμοι θα την μεταφέρουν στο τέρμα της οδού Γαριβάλδη, από όπου θα συνεχίσει την πορεία της με επόμενο σταθμό την Κοζάνη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου