Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Κτηματολόγιο για τους Ηπειρώτες στην Αθήνα

     Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων οι περιοχές των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Πρέβεζας.
     Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.
Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00-16.00 και Τετάρτη από τις 08.00 έως 20.00.
Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους. Για τη διευκόλυνση όσων πολιτών διαμένουν στην Αττική, μεριμνήσαμε για τη λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποβάλλοντας τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους ορθά και έγκαιρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου