Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απαράδεκτο…. Η Κτηματική επιβάλλει πρόστιμο 110 χιλιάδων ευρώ στο Ναυτικό Όμιλο!!!


Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που εδρεύει στα Γιάννινα ή δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην περιοχή ή έχει απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μετά τη σωρεία προβλημάτων που δημιούργησε με την αυθαίρετη τοποθέτηση της οριογραμμής της λίμνης, έρχεται τώρα να επιβάλλει ένα πρόστιμο μαμούθ στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την επιβολή τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, το οποίο έχει αναδρομική ισχύ. Αφορά δηλαδή το διάστημα από σήμερα μέχρι και το 2007, όταν ξεκίνησε η οριοθέτηση της λίμνης.
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με την πρακτική αυτή, το μόνο που πετυχαίνει είναι να εμφανίζεται ως «τσιφλικάς» της παραλίμνιας ζώνης, της ζώνης δηλαδή που ανήκει στην πόλη και τους Γιαννιώτες.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της περιοχής, έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις στην πόλη και έχει μετατρέψει τα Γιάννινα σε μητρόπολη της κωπηλασίας.
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ερμηνεύει προφανώς ως κατάληψη τη χρήση της παραλιμνίου για τις ανάγκες των δεκάδων αθλητών που προπονούνται καθημερινά στην Παμβώτιδα.
Και με το σκεπτικό αυτό επιβάλλει το πρόστιμο των 110 χιλιάδων ευρώ, το οποίο φυσικά αδυνατεί να πληρώσει ο Όμιλος.
Όπως είναι αναμενόμενο η απόφαση αυτή προκαλεί θύελλα αντιδράσεων κι από άλλους φορείς των Ιωαννίνων και οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις τους με την Κτηματική, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη κι άλλα σοβαρά προβλήματα με την οριοθέτηση, όπως είναι στις περιοχές Λογγάδων και Βασιλικής.
Απομένει να δούμε αν σε όλα αυτά τοποθετηθεί και με ποιόν τρόπο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας που έχει και την πολιτική ευθύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου