Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς gaming


Ο 32χρονος Russell Shirley πέθανε από καρδιακό ατύχημα. Αιτία του θανάτου, το γεγονός ότι έπαιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες χωρίς καν να κοιμηθεί, ένα καινούργιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.
Ο νεαρός άντρας έπαιζε τρεις μέρες συνεχόμενα την καινούργια έκδοση του παιχνιδιού “Diablo”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flickcast. Ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και έναν συνεργάτη του.
Παρόμοια επεισόδια έχουν γίνει και στο παρελθόν, με τους γιατρούς να επιμένουν ότι η φυσική άσκηση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και οι ώρες που περνάμε παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μετρημένες.
Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται μάλιστα, ότι ο άτυχος άνδρας ήταν τύπος ιδιαίτερα μοναχικός και παρότι ο επαγγελματικός του χώρος του προσέφερε τη δυνατότητα δωρεάν άσκησης σε γυμναστήριο, εκείνος απείχε από κάθε αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα.
Επίσης, γίνεται λόγος για εκατοντάδες εργαζόμενους που στον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και εν ώρα εργασίας καταφεύγουν σε ηλεκτρονικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να απομονώνονται κοινωνικά.
Υπογραμμίζεται, ότι για τον θάνατο του Russel Shirley δεν ευθύνεται φυσικά το εν λόγω video game, αλλά η αλόγιστη χρήση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου