Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χωρίς το Έρικσον αυτό το καλοκαίρι


Αδύνατη δείχνει υπό τις παρούσες συνθήκες η μόνιμη παρουσία του ελικοπτέρου Έρικσον στην περιοχή της Ηπείρου κατά την φετινή θερινή περίοδο. Το μόνο που έχει διασφαλιστεί η παρουσία των δύο Καναντέρ παρότι είναι αποδεδειγμένο πως το πλέον αποτελεσματικό για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή μας είναι το Έρικσον. Αυτό αποδείχθηκε και το προηγούμενο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με εναέρια μέσα ήταν ένα από τα μείζονα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
Όπως ανέφερε εκεί ο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δυνατότητα στάθμευσης του ελικοπτέρου Έρικσον στην περιοχή, πλην των δύο αεροσκαφών τύπου Καναντέρ.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία των φορέων κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην προσφορά του κ. Χρ. Σταυρόπουλου.
Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στο Νομό Ιωαννίνων το 2011 καταγράφηκαν 800 πυρκαγιές. «Αυτές οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες. Εκεί χρειαζόμαστε όλοι. Αν όλοι δουλέψουμε όπως πέρυσι, εγώ δεν φοβάμαι τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου