Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αγροτιά: Αιτήσεις για τη διατήρηση αυτόχθονων φυλών


Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 4 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης αυτής είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες και κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης και εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των πιστώσεων της Δράσης ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν Δημόσια Δαπάνη, και η δράση θα εφαρμοστεί σε 15.000 ΜΜΖ.
Στόχος της Δράσης
1. Στόχος της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του μέτρου 2.1.4 Στόχος της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του μέτρου 2.1.4 είναι η οικονομική στήριξη των αγροτών, προκειμένου να διατηρήσουν ή/και να αυξήσουν τον αριθμό των απειλούμενων από εγκατάλειψη αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων μέχρι ένα ελάχιστο αποδεκτό αριθμό ασφάλειας με σκοπό:
• τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των αυτόχθονων αγροτικών ζώων που κινδυνεύουν από εξαφάνιση
• τη διατήρηση των παραδοσιακών εκτατικών συστημάτων εκτροφής.
Η δράση 3.1 του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Φορέας εφαρμογής είναι η Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Φορείς υλοποίησης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) των αιρετών Περιφερειών και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων μετά από σχετική εξουσιοδότηση.
Ως φορείς διαχείρισης ορίζονται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΥΔ ΠΑΑ) και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ- Ανταγωνιστικότητα).
Οργανισμός Πληρωμής είναι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου