Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μαθήτριες του 7ου και 5ου Λυκείων Ιωαννίνων σε Συνέδρια για την Τεχνολογία


Οι μαθήτριες Βασιλείου Κατερίνα (7ο Λύκειο Ιωαννίνων) και Κρικώνη Μαρία , Ξένια Λώλη, Πασιά Έρρικα και Φιλιώ Ευαγγελίδου (όλες από το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων) συμμετείχαν στο 2ο μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το συνέδριο είχε κανονικό σύστημα κριτών και διοργανώθηκε  από το Anatolia College στην Θεσσαλονίκη από 9 έως 11 Μαρτίου.
Η ομάδα των μαθητριών με μέντορες καθηγητές, τους Χρήστο Πασιά και Δημήτρη Κονετά, παρουσίασε την εργασία με τίτλο Σχολείο 2.0 . Στην εργασία τους ερευνήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρουν τα εργαλεία web2.0. και συγκρίθηκε ο τρόπος αξιοποίησής τους στα προγράμματα τα οποία συμμετείχαν οι μαθήτριες τα 3 τελευταία έτη στο 5ο Γυμνάσιο. Όπως χαρακτηριστικά διατύπωσαν στην εργασία τους: «Η σύγκριση των διαφορετικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των διαδικτυακών εργαλείων μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχολείου συνεργατικής μάθησης στο οποίο μαθητές και καθηγητές θα μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε έτσι ώστε να μετατρέψουμε το Σχολείο 0.0 σε Σχολείο 2.0».
Να επισημανθεί ότι 93 από τις 98 συνολικά εργασίες του συνεδρίου 2nd Anatolia College Science & Technology Annual Conference, ήταν αποτέλεσμα εργασιών μαθητών από τα γνωστότερα και πλέον διακεκριμένα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας. Η ομάδα των μαθητριών μας από τα δημόσια σχολεία των Ιωαννίνων παρά τον έντονο συναγωνισμό και με μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές (Λύκεια) κατάφερε όχι απλά να συμμετάσχει αλλά να βραβευτεί στην κατηγορία της πληροφορικής ως η πλέον τεκμηριωμένη επιστημονικά εργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου