Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κυνηγοί και οδηγοί εκπαιδεύονται!


Τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων για την εκπαίδευση των κυνηγών και των επαγγελματιών οδηγών στην παροχή πρώτων βοηθειών αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, υπηρεσιών Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα οργανωθεί το σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.
Στη σημασία της άμεσης επέμβασης με την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, όπως για παράδειγμα στα ατυχήματα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης.
Τη σχετική εισήγηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών) κ. Γιάννης Καραμπίνας.
Ο κ. Καραμπίνας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πως οι ενημερωτικές συναντήσεις χωρίζονται σε τρία στάδια: το πρώτο στάδιο αφορά την εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης με τη συνδρομή των υπηρεσιών Υγείας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με τους σκύλους φύλαξης και τα κυνηγόσκυλα.
Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Καραμπίνας κατέθεσε πρόταση στην Επιτροπή για την προαιρετική συμμετοχή των νέων οδηγών σε αντίστοιχα σεμινάρια εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ.
Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασαν ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας κ. Β. Παπαδιώτης, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ κ. Μ. Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρ. Γκίκας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων κ. Μ. Ψήνας, ο πρόεδρος της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Π. Τσιλίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ευ. Λύτρας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Δ. Ζήκος.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου