Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Άφησαν τους καρκινοπαθείς στα κρύα του λουτρού


Περίμεναν τρεις μήνες τους γιατρούς του ΙΚΑ που δεν ήρθαν τελικά ποτέ!
Μήνες περίμεναν από την Αθήνα τα μέλη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Υγείας του ΙΚΑ, αλλά τελικά αυτοί δεν ήρθαν ποτέ. Είναι το κατάντημα ενός κράτους που δεν λειτουργεί ούτε υποτυπωδώς. Η ταλαιπωρία για είκοσι και πλέον καρκινοπαθείς στην Άρτα δεν έχει προηγούμενο και καθιστά την παρέμβαση των αρμοδίων υπουργών επιβεβλημένη και επιτακτική.
Χθες περίμεναν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Υγείας του ΙΚΑ, προκειμένου να βεβαιώσουν το αυτονόητο. Ό,τι δηλαδή πάσχουν από καρκίνο. Μόνο που εκείνοι δεν μπήκαν στον κόπο να έρθουν από την Αθήνα κι έτσι στέρησαν τη δυνατότητα από είκοσι βαριά άρρωστους συνανθρώπους μας να αγοράσουν τα φάρμακά τους και παράλληλα να κάνουν τις εξετάσεις τους. Γιατί επί τρεις μήνες που περίμεναν είχαν κοπεί όλες οι σχετικές παροχές. Και όπως αποφάσισε αυτό το κράτος, το σημερινό, θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο. Άγνωστο πόσο.
Ο πόνος αφόρητος.... Η υπομονή τους, υπόδειγμα... Την επιβάλλει η ανάγκη... Δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό...
Το βαρύ φορτίο έπεσε στον Αρτινό γιατρό του ΙΚΑ, που έπρεπε να ανακοινώσει στους καρκινοπαθείς ότι η Επιτροπή αναβάλλονταν. Γιατί; Γιατί κάποιοι συνάδελφοί του βρήκαν κουραστικό το ταξίδι από την Αθήνα.
Έφυγαν σιωπηλοί. Χωρίς διαμαρτυρία. Τι να πουν και ποιος να τους ακούσει....
Άλλωστε αυτοί συνήθισαν να υποφέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου