Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ελλάδα, η χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στον κόσμο!


To Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) καταγγέλει τις αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα μέσα από ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο !
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως δέχεται συνεχώς καταγγελίες για τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, χωρίς να υπάρχει επίσημη αιτιολογία για αυτό, πέρα από την πρόφαση της απεργίας των ναυτικών και της Π.Ν.Ο. Αποτέλεσμα είναι η αμόλυβδη βενζίνη να κοστίζει πάνω από 2 ευρώ το λίτρο σε πρατήρια σε πολλά νησιά της χώρας (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ιόνιο).
Ακόμη, σχολιάζει πως η επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο και όσα ακολούθησαν αποτελούν μία ακόμα ακραία απόδειξη της ακραίας κερδοσκοπικής ανεξέλεγκτης τάσης των αγορών και σημειώνει ότι ''Πέρα από τη διεθνή κερδοσκοπία, υπάρχει και η ντόπια. Δισεκατομμύρια ευρώ είναι το ετήσιο κόστος της λαθρεμπορίας, δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος της αισχροκέρδειας σε κάθε επίπεδο, από την παραγωγή ως την κατανάλωση. Δισεκατομμύρια η κρατική αισχροκέρδεια με τους φόρους. Δισεκατομμύρια το κόστος στην παραγωγή και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, τεράστιο το κοινωνικό και οικονομικό έλλειμμα που προκαλούν οι τιμές των καυσίμων στην χώρα. Εν τέλει, η Ελλάδα, μεσοσταθμικά από το 2010, είναι η χώρα με τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στον πλανήτη''.

wwww.akous.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου