Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πρώτα πληρώστε το χαράτσι και μετά απαλλαχτείτε


Σε νέες διευκρινίσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη γενικότερη σύγχυση που έχει επικρατήσει ως προς τον τρόπο εξόφλησής του.
Συγκεκριμένα, στη νέα ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου τονίζεται ότι τα στοιχεία όσων δεν έχουν καταβάλει το τέλος ακινήτων θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από εκεί στην εφορία θα αποστέλλονται μετά την παρέλευση 4 μηνών.
Τα δικαιολογητικά για την αίτηση απαλλαγής
Αναφορικά με τους ιδιοκτήτων ακινήτων που απαλλάσσονται από το τέλος, αλλά έχουν λάβει το λογαριασμό από τη ΔΕΗ, θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση από την εφορία στην οποία υπάγονται για την επιστροφή του ποσού.
Η σχετική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 ή 2012 του ιδιοκτήτη.
Σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή (0,5) για τον υπολογισμό του τέλους σε πολύτεκνους διευκρινίζεται ότι ισχύει για όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και ότι το μειωμένο τέλος δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για την απαλλαγή των ανέργων από το ειδικό τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το οικογενειακό εισόδημα του ανέργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ποσό που προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και η αξία της ακίνητης περιουσίας του με βάση τα στοιχεία του 2008 να μην είναι μεγαλύτερη από 150.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Η απαλλαγή και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης με τιμή μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ το τμ.

www.new247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου